Hoe is het nu met – Vrienden voor het leven

In de rubriek 'Hoe is het nu met' kijken we iedere week hoe het gaat met tv-persoonlijkheden waar we al een tijdje niets van hebben gehoord. Deze keer: de cast 'Vrienden voor het leven'.

Ze waren in de jaren 90 een van de populairste stellen op tv; Eddie Veenstra en Ellen van den Berg. De twee, gespeeld door acteurs Peter Lusse en Mary-Lou van Stenis, vonden zichzelf erg vooruitstrevend, maar waren eigenlijk de burgerlijkheid ten top. Vrienden voor het leven was vijf seizoenen lang op RTL 4 te zien (tussen 1991 en 1994). terugkerende bijrollen waren er onder andere voor Edmond Klassen (Opa de Bie) en Sande de Heer (als collega van Eddie).

Hieronder kunt u lezen hoe het nu met de acteurs gaat.

Eddie Veenstra

De inmiddels 57-jarige Peter Lusse is een acteur pur sang. Hij stond niet alleen voor de camera bij programma’s als Nieuwe Buren en Mag het iets meer zijn? maar begeeft zich ook regelmatig op de planken. Hij speelde in zeker zeven producties, waaronder Chicago (in 2009) en Thomas de stoomlocomotief. Van 2008 tot 2012 was de acteur in het Sinterklaasjournaal te zien als Ballonnenpiet. Zelf noemt hij zich ‘ervaren in niets’ omdat hij constant nieuwe dingen probeert. Lusse is komend jaar te zien in de opera De bruiloft van Figaro.

Sinterklaasjournaal

Ellen van den Berg

Mary-Lou van Stenis maakte al naam voor zichzelf voordat Vrienden voor het leven bestond. Eind jaren 80 schitterde ze als Patty Starrenburg in Spijkerhoek. Toch zal ze bij de meeste mensen bekend blijven als Ellen van den Berg. In 2011 had ze een rol in Goeden tijden, slechte tijden als Tanya Dupont, de vriendin van Jeff Alberts. Verder maakte ze tot een jaar of twee geleden regelmatig als gast haar opwachting in bekende series. Zo was ze te zien in Dokter Tinus, Flikken Maastricht en Moordvrouw. In 2016 onthulde de 53-jarige actrice dat ze tot haar 24ste dacht dat je haar achternaam schreef met twee e’s.

Lees verder onder het filmpje

https://youtu.be/HgcCY_zoK40

Opa Lou de Bie

Edmond Classen behoeft in principe geen introductie. Hij verscheen al in de jaren 70 regelmatig op tv en heeft series als Medisch centrum west, Het zonnetje in huis, SamSam, Flodder, Oppassen!!! en Flikken Maastricht. Maar Classen begon zijn carrière in de hoorspellen. Al in de jaren 50 was hij daar in te horen. Hij is de vader van actrice Kiki Classen (Zeg ‘ns Aaa). De acteur overleed in 2014 plotseling op 75-jarige leeftijd.

Edmond Classen

Paul de Geeuw

Vriend en collega van Eddie, Paul de Geeuw werd gespeeld door Sander de Heer (niet te verwarren met de gelijknamige radio-dj). Vrienden voor het leven was zijn eerste grote tv-rol en meteen een voltreffer. Na de komedieserie had hij veel bijrollen in grote series. In Onderweg naar morgen zagen we hem in de rol van Marnix Klein. De nu 58-jarige acteur is nog regelmatig op de planken terug te vinden en leent zijn stem voor veel verschillende animantiefilms en series.

vrienden voor het leven

Hieronder kunt u de eerste aflevering terugkijken.

Tekst: Floris Visman, beeld: onbekend, Kippa