De Oranjes op tv: de schoenen van Mathilde

Wilt u niets missen van de koninklijke familie? In onze nieuwe rubriek 'De Oranjes op tv' zetten wij op een rij waar de Nederlandse royals de afgelopen week op televisie te zien waren. Deze week: het staatsbezoek van de Belgische vorst Filip en koningin Mathilde.

MAANDAG

Het driedaags staatsbezoek van de Belgische koning Filip en koningin Mathilde aan Nederland kan in Lucky Tv natuurlijk niet ontbreken. Na een hartelijk welkom door koning Willem Alexander en Máxima op de Dam in Amsterdam, heeft ‘Willy’ in de tv-parodie een mooie oppepper voor de ietwat gedeprimeerde Belgische koning.

Kijk hier deze Lucky TV terug

Hart van Nederland heeft wat van zeer veraf genomen beelden van de aankomst van het Belgisch vorstenpaar. Spot de royals! Ons advies: gebruik een loep.

Bekijk het filmpje hier

WOENSDAG

De twee vorstinnen kunnen het goed met elkaar vinden, en doen het goed in de schijnwerpers, concludeert RTL Boulevard in een uitgebreid item. Aanleiding was het treintripje van de twee koninginnen vanuit Amsterdam naar Utrecht. Hun outfits worden tot in detail besproken. Maxima is iets meer uitgesproken in kledingkeuze, Mathilde iets behoudender, aldus de kenners. En wisten we al dat Mathilde bij het shoppen overal korting bedingt? Conclusie van de vorsers: wat stijl betreft is Máxima winnares.

Bekijk hier de foto’s

DONDERDAG

De twee koningsparen bezoeken het Cobra museum in Amstelveen en Lucky Tv is er weer bij. ‘Willy’ kan het kunst kijken niet bekoren, hij heeft meer aandacht voor de schoenen van Mathilde.

Bekijk hier de aflevering van Lucky TV

Tekst: Monique Brandt, beeld: Wikimedia