Het koningshuis op tv: Máxima in Haagse volkswijk

In onze nieuwe rubriek 'Het koningshuis op tv' vatten wij samen waar de Nederlandse royals de afgelopen week op televisie te zien waren. Zo hoeft u niets te missen van de Koninklijke Familie. Deze week: Máxima in de Schilderswijk en Willem-Alexander bij het COC.

Oh Maxima

Vorige week donderdag:

Hoog bezoek voor de Schilderswijk. Koningin Máxima, gehuld in kek oranje, is op visite in de bekende Haagse volkswijk, de NOS en SBS Shownieuws doen verslag. De commerciële zender treft er nog een oude bekende: Marian van Nispen, ex-kandidaat uit SBS 6-programma Oh Obesitas. ‘’Ik zou niet met haar willen ruilen, maar zij misschien wel met ons, als ze dit zo ziet.’’

Bekijk hier de aflevering van Maxima in de Schilderswijk

 

Startkabels

 

Dinsdag:

Show.nl heeft niet Máxima, maar haar dienstauto in beeld. Tijdens een werkbezoek aan Enschede en omgeving, krijgt haar bolide panne op vliegveld Twente. Terwijl de koningin een bezoekje brengt aan een tijdelijke Digitale Werkplaats in een hangar gaat haar chauffeur op zoek naar startkabels. En naar de accu.

Kijk hier de uitzending terug

 

Dat treft, ook de koning is vandaag op een vliegveld, hij brengt een werkbezoek aan Schiphol. Hij opent er het Joint Inspection Centre. SBS filmde dit niet bijster spectaculaire bezoekje, speciaal voor de echte Oranjefans.

 

Kijk hier de uitzending terug

 

Roze en trots

 

Een drukke dag voor Willem-Alexander: ter ere van het zeventigjarig bestaan van homobelangenorganisatie COC zoeft hij rechtstreeks vanaf Schiphol naar Amsterdam. De organisatie is apetrots op de hoge visite: ‘’Het is een erkenning voor het werk dat hier 70 jaar is verricht’’.

RTL Nieuws

Bekijk hier de uitzending van RTL Nieuws

Hart van Nederland:

Bekijk hier de uitzending van Hart van Nederland

NOS online

Bekijk hier de uitzending van NOS online

Tekst: Rivka Groenier en Monique Brandt, Beeld: RVD Eric Maas