Koningshuis op tv: Amalia is jarig

In onze rubriek 'Het koningshuis op tv' vatten wij samen waar de Nederlandse royals de afgelopen week op televisie te zien waren. Zo hoeft u niets te missen van de Koninklijke Familie. Deze week staat de 13e verjaardag van prinses Amalia voorop.

DINSDAG

De werkdagen van onze royals zijn niet altijd even groots en meeslepend. Dinsdag opende koning Willem-Alexander de nieuwe vleugel van de Leidse instrumentmakers School. De wereldberoemde school, die precies 115 jaar bestaat, leidt precisie-instrumentenmakers op voor de wetenschap en het bedrijfsleven.

U kunt hier het fragment terug kijken

WOENSDAG

Groot feest, prinses Amalia vierde woensdag haar dertiende verjaardag. Veel aandacht dus voor de jarige gymnasiaste – met Chinees als keuzevak. Het feestje werd in huiselijke kring gevierd, dus weinig partybeelden. RTL Boulevard en Shownieuws doken daarom maar het archief in voor wat gezellig knip- en plakwerk.

Bekijk hier het fragment van RTL Boulevard terug Bekijk hier het fragment van Shownieuws terug

Ook Blauw Bloed maakte een gevoelig collagefilmpje van de jarige prinses. Van baby in de armen van oma Beatrix, tot deugniet die op een feesttoeter blaast ten overstaan van een horde fotografen en een stoere puber op de ski’s.

Bekijk hier het fragment van Blauw Bloed terug

Shownieuws maakt zich zorgen om Amalia. Ze is volop aan het puberen, vroeg of laat krijgt ze haar eerste vriendje. Dat is al lastig genoeg voor een gewone puber, maar helemaal als je zo in de schijnwerpers leeft! Koningshuisdeskundige Dorine Hermans: “Het lijkt me niet te doen voor dat kind.”

U kunt hier het Shownieuws-fragment terug kijken

DONDERDAG

Weer eens een cultureel dagje voor onze koning, hij reikte de Erasmusprijs  (150.000 euro) uit aan de 80-jarige Britse auteur Dame A.S. Byatt. Het ANP filmde de uitreiking aan de schrijfster die tientallen (historische) romans, biografieën, korte verhalen en kritische essays schreef.

Tekst: Monique Brandt, beeld: Jeroen van der Meyde/RVD