Dé drie van dinsdag: 15 november

Iedere dinsdag tippen we de drie meest interessante programma's van de dag. Deze week: 'Samuel in the clouds', 'De rijdende rechter' en 'The Amsterdam project'.

Dit zijn dé drie van dinsdag:

The Amsterdam project

In dit nieuwe programma helpt Beau van Erven Dorens daklozen terug in de maatschappij te komen. In deze aflevering volgt de presentator drie mensen die om verschillende redenen dakloos zijn; de jonge moeder Cheyenne, gokverslaafde Alan en Marco die torenhoge schulden heeft. RTL 4, 21.30.

Tekst loopt door onder de foto

De drie van dinsdag the amsterdam project

De rijdende rechter

Mr. John Reid krijgt te maken met een schuttingruzie. De buren mevrouw Laponder en Jan Meester uit Gorinchem zijn al jarenlang goede buren. Helaas hebben de twee nu flinke ruzie om een schutting. Wie krijgt er gelijk? NPO 1, 22.20.

2Doc: Samuel in the clouds

De Volkskrant noemt het een ‘uiterst urgente en poëtische documentaire die laat zien wat klimaatverandering doet’. Skiliftbediende Samuel werkt boven op een berg in de Boliviaanse hoofdstad La Paz. Door klimaatsveranderingen ligt er nu echter bijna geen sneeuw meer en is er bijna geen werk voor Samuel. Hij hoopt dat de sneeuw ooit nog terugkomt. NPO 2, 22.55.

Tekst: Floris Visman, beeld: Victor Arnolds, RTL