Documentaire Helse pijn

'Helse pijn' is een film over chronische pijn. Vandaag kunt u de film bekijken in Nijmegen en Rotterdam waarbij er een nabespreking door verschillende specialisten wordt georganiseerd.

Patrick is koste wat het kost op zoek naar pijnverlichting. Het brengt hem bij de gerenommeerde pijnspecialist Frank Wille, die met behulp van neurostimulatie – waarbij een elektrisch apparaatje rechtstreeks het zenuwstelsel beïnvloedt – de pijn onder controle probeert te krijgen. Lukt het de medische wetenschap om Patricks pijn terug te brengen naar een acceptabel niveau?

Het is tragisch om te zien hoe mensen met chronische pijn moeten leven zonder de bestaanskwaliteit die gezonde mensen voor lief nemen. Met deze film wil ik begrip creëren voor wat het betekent om te leven met chronische pijn. Ik wil het gevecht laten zien dat de chronische pijnpatiënten samen met de pijnspecialisten voeren om hun dagelijks bestaan te verbeteren – en hoever ze bereid zijn daarvoor te gaan”, aldus Olivier van der Zee.

Op woensdag 14 juni worden twee filmvertoningen van Helse pijn georganiseerd voor patiënten en andere geïnteresseerden. Aansluitend is er een gesprek met deskundigen op het gebied van pijnbestrijding en is er ruimte voor vragen.

 

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden: 

14 juni 19:30u: LUX Nijmegen met Prof. dr. Vissers en zijn team aan specialisten van het Radboudumc en regisseur Olivier van der Zee.
14 juni 19:00u: LantarenVenster met pijnbehandelaars Prof. dr. Huygen van het Erasmus Ziekenhuis en pijnconsulent Yvonne Museler-Kreijns van DC Klinieken.