DigiGids: Verborgen verleden en Wild Yellowstone

KRO Magazine zet in iedere editie de beste online kijktips op een rijtje. We nemen het tv-aanbod van de week door en zoeken daar mooie on-demand-aanvullingen bij. De oogst van week 21:

De roots van mr. Visser

Veel tv-kijkers lopen al jaren weg met Mr. Frank Visser; of hij nu voor een publieke of een commerciële omroep als rechter door Nederland rijdt. De sympathieke rechtsgeleerde bezoekt donderdag op tv weer een stel ruziënde buren in Mr. Frank Visser doet uitspraak. Wie meer over de jurist zelf te weten wil komen, kan online een leuke aflevering terugkijken van Verborgen verleden. Twee jaar geleden mocht Visser op zoek gaan naar zijn roots. Zijn vader groeide op in een weeshuis en hij wilde graag weten hoe dat voor zijn vader geweest moet zijn. Bekijk de uitzending hier.

Betoverend Yellowstone

Yellowstone werd in 1972 als eerste natuurgebied ter wereld uitgeroepen tot nationaal park. Het ligt op een vulkanische vlakte in de staten Wyoming, Montana en Idaho. Met ruim 10.000 warmwaterbronnen is het een unieke, betoverende plek, met blauwe bergmeren, diepe rivier kloven, steile rotshellingen en dichte bossen. Maar hoe paradijselijk het ook klinkt, voor dieren is het bestaan er vaak niet eenvoudig. De tweedelige serie Wild Yellowstone laat zien hoe zwarte beren, grizzlyberen, bizons, elanden en grijze wolven in de winter en in de zomer proberen te overleven. Seizoen 1 is vanaf 26 mei te zien op Disney+.

Gevangene wordt advocaat

In 1991 werd platenproducer Isaac Wright Jr. tot levenslang veroordeeld omdat hij de spil zou zijn in een omvangrijke cocaïnehandel. Ten onrechte, en hij liet het er niet bij zitten. In de gevangenis volgde hij een rechtenstudie in de hoop zijn onschuld te kunnen bewijzen. De serie For life is losjes gebaseerd op dit waargebeurde verhaal. In de serie wordt gevangene Aaron Wallace een erkend advocaat. Vanuit de cel weet hij de onrechtmatige veroordelingen van twintig van zijn medegevangenen teniet te doen. Uiteindelijk zal het hem ook lukken zijn eigen onschuld te bewijzen. Vanaf 21 mei bij Videoland.

Luister naar Het Bureau

Het Bureau, de romancyclus van J.J. Voskuil, bestaat uit zeven delen en zo’n vijfduizend bladzijden. De boeken, waarin Voskuil gedetailleerd de dagelijkse gang van zaken op het Meertens Instituut beschrijft, veroorzaakten tussen 1996 en 2000 een kleine rage. Een paar jaar later maakten Peter te Nuyl en Krijn ter Braak van die zeven delen de langste doorlopende hoorspelserie in de radiogeschiedenis: 475 afleveringen van zo’n veertien minuten, in totaal ruim 110 uur. Er werkten 192 acteurs mee, onder wie Kitty Courbois en Mark Rietman. Alle afleveringen zijn nu te luisteren als podcast. Beluister de podcasts hier. 

Dit en meer leest u in KRO Magazine 21. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.