De gezichten van The Passion

Het is Witte Donderdag, dé dag van KRO-NCRV’s The Passion. Dit jaar weliswaar weer zonder publiek, maar de cast zal er alles aan doen om dit gemis op te vullen. Wie speelt wie in deze elfde editie?

Freek Bartels (Jezus)

Een musicalacteur pur sang. Schitterde onder meer in Les misérables en Sonneveld. Nu mag Freek Bartels zijn droomrol vervullen. “Het mooie aan Jezus is dat hij niet oordeelt. Maar ik wil ook laten zien dat hij worstelt met de keuzes die er op zijn pad komen.”

Trijntje Oosterhuis (Maria)

Ze is een van Nederlands’ succesvolste zangeressen en wil haar mede-Maria’s toezingen. “Daar lopen er duizenden van rond in Nederland. De liefde die zij uitstralen, moeten we blijven oproepen in elkaar.”

Rob Dekay (Judas)

Bekend als singer-songwriter, maar vooral als de Mol van 2020. Opnieuw speelt Rob Dekay een verrader. “Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Wat is de waarheid? Die vraag houdt niet alleen mijzelf bezig, maar ook mijn personage Judas.”

Het hele artikel leest u in KRO Magazine 13/14. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden.